U BiH se prodaje automobil iz 1997. za skoro 50.000 KM: 'Stanje vozila - malo je reći nov'

7
Radiosarajevo.ba
U BiH se prodaje automobil iz 1997. za skoro 50.000 KM: 'Stanje vozila - malo je reći nov'
Foto: Olx.ba / Oglas za automobil

U Tuzli je trenutno na prodaju model automobila Hyundai Coupe iz 1997. godine po cijeni od 25.000 eura (48.895 KM).

Vlasnik automobila navodi da je vozilo redovno servisirano i održavano, a posebnu pažnju posvetio je očuvanju originalnih dijelova. Ova prilika rijetko se ukazuje na tržištu, te se očekuje da će privući značajan interes među zaljubljenicima u automobile piše Crna-Hronika.

Vlasnik automobila kaže da je auto garažiran godinama i da je svake godine plaćao registraciju i osiguranja za automobil.

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Radi se o modelu Hyundai Coupe prve generacije sa 1.6 16v motorom koji ima 114 konjskih snaga.

"Godišnja registracija cca 600 KM x 28 godina = ca. 16.800 KM. Garažirano od prvog dana u tamnoj, suhoj garaži sa centralnim grijanjem i etisonom na podu (po cijeni od 120 KM mjesečno x 12 mjeseci = 1.440 KM godišnje x 26 godina i 9 mj. = *38.520 KM* plaćeno garažiranje do sada.

Što znaci da su samo ove dvije, gore navedene stavke koštale stvarnih cca. 55.500 KM, a gdje je sve ostalo, tj. + cijena novog vozila + održavanje + kasko cijelo vrijeme, sve koštalo cca. 100.000 KM”, navodi vlasnik vozila.

A u prodajnom opisu vlasnik dalje navodi svoj troškovnik.

"Stanje vozila... malo je reći NOV.. vozilo sa tek urađenim malim servisom, motorno ulje 5 w 40 sa svim filterima (orginalnim), nove svjećice (originalne), set zupčastog sa rolerima – španerima, sva tri remena – dva klinasta jedan mikro (sve orginalno)... plaćeno 730 KM – ima fiskalni račun iz ovlaštenog Hyundai servisa a stari dijelov , skinuti sa vozila su ostavljeni i kupac će imati uvid u iste... servis je urađen zbog starosti vozila tj. dijelova.

Mali i veliki servis (sve) , urađen je dana 6.6.2022. na 4.607 km u ovlaštenom Hyundai Servisu Ganjgo sa fiskalnim računom i garancijom... znači SVE je urađeno sa originalnim dijelovima (nisu zamjenski)... na vozilu je sve ORIGINALNO, nema niti jedan šarafić, a da nije orginalan!!!*

Na vozilu su još njegove originalne ljetne Michelin Pilot gume DOT 1297... znači, sve je extra, kilometraža orginalna tj. ca. 5.207 km... malo je reći kao NOV – SALON.  VOZILO je Neuporedivo, jedinstveno, neponovljivo, UNIKATNO... samo za domaćine, nostalgičare, kolekcionare i one koji znaju i razumiju o kakvom vozilu je ovdje priča..."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije