U BiH se broj novozaraženih popeo na 29, šest novih slučajeva iz poznatog klastera

Radiosarajevo.ba
U BiH se broj novozaraženih popeo na 29, šest novih slučajeva iz poznatog klastera
Foto: EPA-EFE / U BiH se broj novozaraženih popeo na 29

Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), potvrdio je da je u Živinicama zaraženo još šest osoba, prenosi N1.

Riječ je o zaraženima iz poznatog klastera u ovom gradu u Tuzlanskom kantonu. 

Uz prethodna jutrošnja 23 slučaja potvrđena na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajeva, broj zaraženih potvrđenih od jutros se popeo na 29.

Podsjetimo, s KCUS-a su jutros za Radiosarajevo.ba potvrdili da je u Sarajevu potvrđeno novih sedam slučajeva zaraze koronavirusom, u Bihaću i Sanskom Mostu po šest, te u Cazinu četiri.

Podsjetimo, na portalu Radiosarajvo.ba objavljena je anketa sa pitanjem: Broj zaraženih koronavirusom je u porastu. Smatrate li da bi trebalo ponovo uvesti ograničenja i mjere zabrane?", na što se velika većina čitalaca izjasnila da smatra da bi trebalo vratiti neke od mjera. 

U anketi možete učestvovati glasanjem na naslovnoj stranici portala, a rezultate pogledajte na ovom linku: 

Broj zaraženih koronavirusom je u porastu. Smatrate li da bi trebalo ponovo uvesti ograničenja i mjere zabrane?

Portal Radiosarajevo.ba jedan je od najčitanijih news portala u zemlji koji pokriva vijesti iz BiH, regije i svijeta, iz domena politike, kulture, sporta, zabave...


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije