U BiH registrirana 24 nova slučaja

Radiosarajevo.ba
U BiH registrirana 24 nova slučaja
Foto: Srpskainfo / Alen Šeranić

Ministar zdravstva i socijalne zaštite RS Alen Šeranić održao je novu konferenciju za medije na kojoj je obavijestio o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u ovom bh. entitetu.

Prema njegovim riječima, u protekla 24 sata registirana su 24 novooboljela na novi soj koronavirusa (COVID-19). Testirane su 194 osobe. 

Radi se o 17 osoba iz Banja Luke, tri iz Laktaša, te po jednoj iz Prijedora, Bosanske Gradiške, Šipova i Kotor Varoši. Od novooboljelih, deset je hospitalizirano. 

Među danas potvrđenim slučajevima je i medicinska sestra iz UKC RS. 

Kako je rekao, jučer su testirani svi njeni kontakti, kolege i pacijenti i svi imaju negativan nalaz. 

Prema Šeranićevim riječima, među novim registriranim slučajevima desetoro je iz jednog porodičnog klastera, dio je zaražen u kontaktu sa radnim kolegama, dok se u osam sluačjeva oboljeli ne mogu izjasniti o kontaktu, odnosno nepoznato je kako su se zarazili.  

Do sada je u ovom entitetu 267 potvrđenih slučajeva, a urađeno je 2. 077 testiranja. 

Oporavljene su 24 osobe. 

Upitan ima li među 24 novoobelja ima javnih ličnosti, Šeranić je rekao da nema takve informacije, odnosno da posjeduje "depersonalizovane" podatke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije