Pročitajte važno upozorenje iz BIHAMK-a

Anadolija
Pročitajte važno upozorenje iz BIHAMK-a
Na području Romanije trenutno ne mogu saobraćati teretna vozila s prikolicom i šleperi.

Lanci za teretna vozila preporučuju se i na ostalim dionicama u višim predjelima, saopćili su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (AMKBIH).

Dodaje se da je na magistralnim putevima Sarajevo - Konjic (Ivan) i Sarajevo - Olovo (Nišići), kao i preko Romanije za teretna vozila obavezno korištenje lanaca.

Policija iz saobraćaja isključuje teretna vozila koja nemaju lance.

Od ostalih puteva gdje se saobraća otežano i usporeno BIHAMK izdvaja magistralne puteve: Priluka - Glamoč - Mlinište, Kupres - Šuica - Livno, Gacko - Tjentište (Čemerno), Olovo - Kladanj (Karaula), Sarajevo - Trnovo (Rogoj), Prozor - Gornji Vakuf (Makljen) i Ustikolina - Goražde, kao i šire područje Romanije, te puteve od Trebinja prema granici s Crnom Gorom.

Otežano je i saobraćanje na autoputu A-1 Zenica - Tarčin. Iz BIHAMK-a skreću pažnju na mjestimičnu poledicu, naročito na dionicama preko mostova i na prilazima tunelima.

Putne službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, tako da su svi putevi prohodni.

“Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u sjevernim krajevima. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Apeliramo na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme“, navode iz BIHAMK-a.

Na  graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

GP Klobuk (Trbinje - Nikšić, CG) zatvoren je za teretna vozila. Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije