U BiH oblačno s pljuskovima, meteorolozi najavili razvedravanje i ljetne temperature

0
Radiosarajevo.ba
U BiH oblačno s pljuskovima, meteorolozi najavili razvedravanje i ljetne temperature
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bihać i Drvar 10 stupnjeva, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 11, Banja Luka, Doboj, Jajce i Tuzla 12, Bijeljina, Bugojno i Ivan-sedlo 13, Sarajevo i Zvornik 14, Zenica 15, Livno i Široki Brijeg 16, Trebinje 17, Grude 18, Mostar 19 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i dalje nestabilno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U Sarajevu nešto sunčanije u jutarnjim satima. Od sredine dana prema poslije podnevnim satima, povremeno su mogući pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana i stabilizacijom vremena. Svježiji jutarnji sati i umjerene temperature pozitivno će djelovati na većinu stanovništva. Moguće su blaže reakcije u vidu glavobolje, nervoze, manjka koncentracije. Sa noćnim satima i prolaskom pogoršanja, posvuda bi trebalo biti ugodnije.

Objavljena je prognoza za naredna dva dana:

Pogledajte koje osobine nasljeđujemo od predaka: Jedna od njih važna za uspjeh u životu

Pogledajte koje osobine nasljeđujemo od predaka: Jedna od njih važna za uspjeh u životu

U utorak, 31.05.2022., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana u većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Bez padavina na jugu. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu do 29°C.

U srijedu, 1.06.2022., u Bosni umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 32°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije