U BiH još 14 pozitivnih slučajeva

Radiosarajevo.ba
U BiH još 14 pozitivnih slučajeva
Foto: Anadolija / Banja Luka

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS izvršeno je testiranje 328 laboratorijskih uzoraka. COVID-19 potvrđen je kod 14 osoba u manjem bh. entitetu.

Riječ je o osam muškarca i šest žena. Tri muškarca su srednje životne dobi, tri mlađe i dva starije životne dobi. Četiri ženske osobe su mlađe životne dobi i dvije starije. 

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Banja Luke, pet iz Prijedora i po jedna osoba je iz Kneževa, Kotor Varoši, Bosanske Dubice i Teslića.  

Jedanaest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima, dok tri osobe nisu mogle da navedu jasnu epidemiološku vezu sa pozitivnim licem. Tri osobe su hospitalizovane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. 

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 sata, testirano je 18 zdravstvenih radnika iz Bosanske Gradiške, Prijedora i Doboja, a koronavirus potvrđen je kod pet medicinskih sestara i tehničara iz Bolnice u Prijedoru. Riječ je o osobama koje su bile u kontaktu sa zdravstvenim radnikom kod kojeg je ranije potvrđen test na COVID-19 i koji se u skladu sa procedurom od tada nalaze u izolaciji. Testirani su i svi ostali radnici sa ovog odjela Bolnice u Prijedoru koji su negativni.   

Do sada je u RS potvrđeno 1.292 slučaja, a ukupno su preminule 93 osobe kod kojih je potvrđen test na COVID-19.

Oporavilo se ukupno 658 osoba, a testirano jw ukupno 22.006. 

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije