U BiH danas vedro: Meteorolozi objavili prognozu do kraja sedmice

0
Radiosarajevo.ba
U BiH danas vedro: Meteorolozi objavili prognozu do kraja sedmice
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Zagađenje u Sarajevu

Jutros je u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne pretežno vedro. U ostatku zemlje oblačno. Ponegdje na istoku Bosne pada slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Drvar, Sokolac -7; Bjelašnica -5; Sanski Most -4; Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo, Prijedor, Široki Brijeg -3; Banja Luka, Doboj, Grude, Zenica -2; Livno, Srebrenica -1; Tuzla 0; Sarajevo 1; Trebinje 2; Zvornik 3; Mostar, Neum 4; Gradačac 5; Bijeljina 6; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u centralnim i istočnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U ostatku zemlje pretežno vedro. Ponegdje na istoku Bosne je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica, Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 2 do 7, na jugu do 10 °C.

Zorana Pusića napali u centru Zagreba: 'Zaprijetili su mi da će me zaklati'

Zorana Pusića napali u centru Zagreba: 'Zaprijetili su mi da će me zaklati'

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje razvedravanje. Dnevna temperatura oko 3 °C. 

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. U Hercegovini ugodnije, pri tome prohladno, uz sunčane intervale i buru, izraženiju u poslijepodnevnim satima. U Bosni će mjestimične padavine i sjeverac, povremeno praviti probleme osjetljivim osobama. U drugom dijelu dana stabilnije, pri tome i dalje hladno, bez značajnijeg porasta temperatura. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura, naročito u unutrašnjosti zemlje i ne izlagati se jačim naporima. 

U utorak 21.12.2021., pretežno sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne, prije podne, magla i niska naoblaka, a poslije podne se očekuje smanjenje naoblake. Poslije podne porast naoblake u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura od -8 do -1, na jugu do 3, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 9 °C.

U srijedu 22.12.2021., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu do 1, a dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 °C.

U četvrtak 23.12.2021., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 2, a dnevna od 3 do 9 °C.

U petak 24.12.2021., u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 10 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije