U BiH danas pravi ljetni dan: Temperatura skoro 30 stepeni, u toku noći slijedi promjena

0
Radiosarajevo.ba
U BiH danas pravi ljetni dan: Temperatura skoro 30 stepeni, u toku noći slijedi promjena
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Miholjsko ljeto u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 4 stupnja, Livno 5, Bugojno 6, Drvar 7, Grude, Jajce i Zenica 8, Sanski Most i Srebrenica 9, Bjelašnica, Sarajevo i Tuzla 10, Banja Luka, Doboj, Ivan Sedlo i Prijedor 11, Mostar 12, Zvornik 13, Trebinje 14, Neum 16, Gradačac 18, Bihać 19 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29 stepeni.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

U Sarajevu umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura oko 25 stepeni.

Nedim Sladić se iz Engleske javio u TV programu uživo: 'Uživajte u oktobru dok možete'

Nedim Sladić se iz Engleske javio u TV programu uživo: 'Uživajte u oktobru dok možete'

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Stabilizacija vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura zraka, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Tokom jutra i večeri biće svježije, stoga je u ovom periodu poželjno biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Obzirom da će danju biti natprosječno toplo, preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

25.10.2022 (Utorak), u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Tokom poslijepodneva ponegdje na sjeveru Bosne je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a najviša dnevna temperatura od 20 do 26 stepeni. 

26.10.2022 (Srijeda), pretežno sunčano. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni. 

27.10.2022 (Četvrtak), pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokova magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije