U BiH danas do 30 stepeni: Pripremite jakne i kišobrane narednih dana

0
Radiosarajevo.ba
U BiH danas do 30 stepeni: Pripremite jakne i kišobrane narednih dana
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sunčano Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Drvar 8; Bugojno 9; Livno 10; Bjelašnica, Grude, Ivan-sedlo, Jajce, Sanski Most, Široki Brijeg i Srebrenica 11; Bihać i Zenica 12; Prijedor i Sarajevo 13; Banja Luka i Tuzla 14; Bijeljina i Doboj 15; Trebinje 17; Mostar 19; Gradačac 20; Neum 21°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 2hPa je veći od normalnog i opada.

BIOPROGNOZA: Opšta slika i dalje je povoljna. Tokom prijepodneva svježije, naročito u jutarnjim satima, što će ugodno djelovati na većinu populacije. U drugom dijelu dana, kod osjetljivih osoba nastupiće umjerene poteškoće pod uticajem visokih temperatura i mjestimično sparnog vremena. Kao posljedica približavanja promjene, moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, nesanice, što će se djelimično pojačati dolaskom noći. Uticaj promjene biće nešto izraženiji na zapadu zemlje.

Suspendovane sudije i tužioci zaradili više od 800.000 maraka

Suspendovane sudije i tužioci zaradili više od 800.000 maraka

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano prije podne. Postepeno povećanje oblačnosti sa zapada u drugoj polovini dana. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

U Sarajevu sunčano veći dio dana. Umjereno povećanje oblačnosti poslije podne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30°C.

U četvrtak: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša je moguća u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

U petak: U Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Širom zemlje povremeno može padati slaba kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

U subotu: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 27°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije