U BiH borave do 22. novembra: Hoće li biti nastavljen aranžman s MMF-om

Radiosarajevo.ba
U BiH borave do 22. novembra: Hoće li biti nastavljen aranžman s MMF-om
Arhiv / Ilustracija

U posjeti Bosni i Hercegovini se nalazi misija MMF-a koju predvodi Nadeem Ilahi, kako bi održala redovne Konsultacije po članu IV u pogledu ekonomskih dešavanja i perspektiva, te vodila razgovore o politikama za zaključivanje prvog pregleda u okviru Proširenog aranžmana (EFF-a).

Kako je izjavio rezidentni predstavnik MMF-a Francisco Parodi Misija će boraviti u Sarajevu i Banjoj Luci do 22. novembra 2017. i očekuje se da će tada izdati saopćenje za medije.

Federalna ministrica financija i zamjenica premijera Federacije BiH Jelka Milićević jučer je razgovarala  s Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), kojeg predvodi Nadeem Ilahi.

 Cilj Misije je sagledati širu sliku o ekonomskim pitanjima, privrednim kretanjima i privrddnim  politikama u srednjoročnom periodu.

Mogućnost nastavka aranžmana s MMF-om zavisi od ostvarenog napretka u okviru Proširenog aranžmana i ispunjavanju prethodnih mjera iz Pisma namjere

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije