U bh. gradu zabilježena tri ugriza zmija otrovnica u jednom danu

1
Radiosarajevo.ba
U bh. gradu zabilježena tri ugriza zmija otrovnica u jednom danu
Foto: A. Č. / Radiosarajevo.ba / Poskok

Na području grada Konjica u srijedu, 17. jula, u kraćem vremenskom periodu su zabilježena tri ugriza zmija otrovnica.

Iz tog razloga Gradska uprava Konjic i Opća bolnica Konjic pozivaju građane i goste Konjica na pojačan oprez kao mjeru predostrožnosti kako bi se spriječile eventualne neželjene posljedice.

"Jedan ugriz je zabilježen u kanjonu Neretve, jedan u kanjonu Rakitnice i jedan u Idbru. Pretpostavlja se da se u dva slučaja radilo o ugrizu poskoka, a u jednom o ugrizu šarke.

Vlada Federacije BiH donijela Uredbu o isplati pomoći od strane poslodavca

Vlada Federacije BiH donijela Uredbu o isplati pomoći od strane poslodavca

S obzirom na to da se radi o zmijama otrovnicama sve tri osobe su hospitalizovane u Opću bolnicu Konjic, od kojih su dvije, koje su imala ozbiljnije simptome, dobile serum i medicinski su zbrinute, piše Crna hronika.

S obzirom i na činjenicu da do sada nikada nisu zabilježena tri ugriza u kratkom periodu, pretpostavlja se da su zmije iz nekog razloga pojačano agresivne, te se ovom prilikom građani Konjica i gosti pozivaju na oprez kako bi se zaštitili od eventualnih ugriza zmija, obavijestili su iz Gradske uprave Konjic i Opće bolnice Konjic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije