Četiri opasne zmije na vikendici u Hrvatskoj: Čovjek se uplašio, pa zvao zmijolovce da intervenišu

1
Radiosarajevo.ba
Četiri opasne zmije na vikendici u Hrvatskoj: Čovjek se uplašio, pa zvao zmijolovce da intervenišu
Foto: Udruga Zmijolovac / Poskoci u Hrvatskoj

Udruženje Zmijolovac ponovno je imalo intervenciju i to kako nam je otkrio predsjednik Udruženja Darko Karamazan četiri zmije otrovnice, poskoke, uhvatili su u vikendici kraj Ozlja (Hrvatska).

"Čovjek je kupio vikendicu i kada je došao vidio je dva stara poskoka. Uplašio se, jer ima i ženu i djecu, pa da ih ne ujede i zvali su nas. Lokalna uprava i samouprava je prihvatila platiti troškove dolaska i mi smo krenuli na intervenciju", kaže za portal 24 sata Karamazan.

Dodaje kako su uhvatili četiri ogromna, odrasla poskoka. Dva su uhvatili čim su došli, a ostala dva su našli u obilasku oko vikendice.

Sattler na tematskoj konferenciji održanoj u Sarajevu : Slobodni mediji kao srž demokratskog društva

Sattler na tematskoj konferenciji održanoj u Sarajevu : Slobodni mediji kao srž demokratskog društva

"To je sve bilo uz vikendicu oko 50 metara. Ti poskoci su se tamo već udomaćili, to je vikendica nedaleko Kupe", kaže dodajući kako je svaki bio dug oko pola metra.

Kada je intervencija završila, Karamazan je četiri uhvaćena poskoka odnio u njihovo prirodno stanište, u šumu, gdje nije naseljeno područje.

Poskoci u Hrvatskoj

"Ljudi su bili sretni i zadovoljni, lijepo su nas počastili. Ova je intervencija trajala oko dva sata, nekad imat problem da zmija uđe u kuću i potrošiš pet ili šest sati pa je možda i ne nađeš, a nekad intervencija traje sat ili dva vremena i uhvatiš četiri komada", kaže Karamazan.

Ljudima poručuje kako je najbolje kada vide zmiju otrovnicu od nje se maknuti. Kaže, ne treba je uznemiravati jer može ugristi. "Najbolje je zapamtit mjesto gdje je i kuda otišla i da zovu nas", poručio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije