U bh. gradu poskupljuje taksi, a uskoro i javni prijevoz

0
Radiosarajevo.ba
U bh. gradu poskupljuje taksi, a uskoro i javni prijevoz
Pixabay / Ilustracija / Taksi

Nezapamćene cijene naftnih derivata u Bosni i Hercegovini razlog su i za brojna druga poskupljenja koja osjete građani.

Javni prijevoz u Zenici od 1. marta je skuplji, barem kada se govori o taksi uslugama, dok bi u narednom periodu trebale poskupjeti i usluge linijskog autobuskog prijevoza, piše Federalna.ba.

Podsjetimo, u istom gradu je nedavno JU "Predškolski odgoj i obrazovanje" Zenica uvećala cijene svojih usluga, koje se primjenjuju od 1. marta, potvrdila je Feni direktorica te ustanove Jasmina Gasal.

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Odluku je, uz prethodnu saglasnost osnivača Grada Zenica, donio Upravni odbor JU POiO. Na nepopularan potez uvećanja cijene usluga odlučili su se "zbog evidentnog rasta cijena prehrambenih artikala i režija“.

Tako će participiraja roditelja za cjelodnevni boravak jasličke i vrtićke djece (10,5 sati) biti uvećana sa 180 na 200 KM; za poludnevni boravak (pet sati) sa 140 na 160 KM, dok će cjelodnevni boravak u vrtiću „Pčelica“, gdje djeca mogu ostati do 13 sati, iznositi 230 KM. Program “Leptir”, boravak po 2,5 sata dva puta sedmično, po novom će cjenovniku koštati 50 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije