U Banjoj Luci na liječenju od COVID-19 108 osoba, 48 u teškom stanju

Fena
U Banjoj Luci na liječenju od COVID-19 108 osoba, 48 u teškom stanju
Foto: EPA-EFE / U Banjoj Luci 48 osoba u teškom stanju

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) ukupno se liječi 108 osoba s potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa, dok kod četiri pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku.

Na Odjeljenju COVID-19 hospitalizirano je 48 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji četiri pacijenta, a dvoje su na neinvanzivnom modu mehaničke ventilacije.

Iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite preciziraju da je na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) 11 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) 39 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U bolnici u Trebinju zbrinuto je devet osoba sa COVID-19 oboljenjem, bolnicama u Doboju i Prijedoru po pet pacijenata, Istočnom Sarajevu i Foči po četiri, a u bolnici Zvornik jedna osoba.

Iz resornog ministarstva su potvrdili da se u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjoj Luci nalazi 65 osoba kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus, a nemaju simptome, u Studentskom domu u Trebinju 32 osobe, Studentskom centru Zvornik tri i po jedna osoba u Domu učenika u Bijeljini i Studentskom domu u Istočnom Sarajevu.

Na sedam bh. graničnih prijelaza na teritoriji entiteta RS je tokom 24 sata ušlo ukupno ukupno 80 osoba, 100 osoba je upućeno u lokalne karantine, a trenutno se u karatinima na sedam graničnih prijelaza nalaze ukupno četiri osobe.

Pod zdravstvenim nadzorom u RS trenutno su 3.133 osobe, a nadzor je završen kod njih 22.150.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite još jednom podsjećaju građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja novog koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije