Tviteraš Dodik ponovo bulazni: 'Hoće li neko uputiti izvinjenje Srbiji?'

19
Radiosarajevo.ba
Tviteraš Dodik ponovo bulazni: 'Hoće li neko uputiti izvinjenje Srbiji?'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik ponovo se oglasio na platformi x (bivši Twitter) o dolasku vojske Srbije na teritorij Bosne i Hercegovine.

Samoproglašeni vožd iz Laktaša ni danas, 9. jula ne vidi ništa sporno u defileu Vojske Srbije u Prijedoru i Bratuncu, a bulaznio je i o tome da bi se pojedini političari trebali ispričati Srbiji, a ponovo je spominjao i "političko Sarajevo".

"I šta sad kad je i Konaković priznao da je ulazak kadeta Vojske Srbije bio u skladu sa zakonom?
Političko i medijsko ludilo koje je zahvatilo političko Sarajevo postaje nepodnošljivo i ta histerija koja se stvara protiv svega što ima veze sa srpskim narodom, Srbijom i Srpskom odavno je prešla granice normalnog.

Meteorolozi objavili prognozu do 31. jula: Evo kad konačno dolazi osjetno osvježenje

Meteorolozi objavili prognozu do 31. jula: Evo kad konačno dolazi osjetno osvježenje

Postoji li uopšte politička struktura u Sarajevu s kojom se može razgovarati? Poštuje li neko Ustav i zakone ove sklepane BiH i smije li možda bar poneki pojedinac od bošnjačkih političara poslati poruku, izvinjenje Srbiji za ovu nezapamćenu sramotu koju su priredili zemlji u koju se zaklinju?", veli Dodik.

Nakon ove nebuloze vrijeđao je člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, a visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta nazvao je "nedobronamjernim strancem".

"Pitam se ima li Bećirović bar malo ljudske pristojnosti, kad već nema političke, i s kim on to misli živjeti u BiH, sa Srbima i Hrvatima ili sa Šmitom i sličnim nedobronamjernim strancima koji su, po ko zna koji put, pokazali da su nekompetentni i nedobronamjerni", zaključuje Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije