Hiljade učenika odalo počast ubijenoj djeci Sarajeva

J. Ć.
Hiljade učenika odalo počast ubijenoj djeci Sarajeva
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Odavanje počasti djeci opkoljenog Sarajeva

Kod Spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. a povodom sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva i Dana pobjede nad fašizmom, danas je održana manifestacija pod nazivom "A bili su samo djeca".

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995 Fikret Grabovica kaže da su prošle tolike godine , bol ne prolazi niti će proći.  Može se reći čak i da se pojavi i veći jer, kako je istaknuto, zločin ubijanja nedužnih i brutalnosti načina na koji je to učinio, bivaju sve očigledniji.

Poručio je da je  fašizam zlo koje nanosi nesagledive posljedice. 

Ovim povodom i Modul Memorije 2019. se zvanično zatvario s porukom mira i ljubavi koju šalju djeca, našu budućnost i budućnost naše domovine.

Na Spomeniku ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva izveden je muzički nastup sa gotovo 1.000 učenika i učenica, pod dirigentskom palicom profesora Mehmeda Bajraktarevića , au saradnji sa Udruženjem roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije