Tužna vijest: Preminuo Kristijan Smiljanić, vizionar koji je bio omiljen u Tuzli

Radiosarajevo.ba
Tužna vijest: Preminuo Kristijan Smiljanić, vizionar koji je bio omiljen u Tuzli
TNT portal / Mr. Sci. Kristijan Smiljanić, direktor i vlasnik kompanije "Leftor"

U utorak je Tuzli u 39. godini preminuo Mr. Sci. Kristijan Smiljanić, diplomirani inžinjer elektrotehnike, direktor i vlasnik kompanije “Leftor”.

Smiljanić je već određeni period imao zdravstvenih problema zbog čega je bio podvrgnut i operaciji srca, javlja portal Tuzlanski.

“Dragi prijatelji, sa velikom tugom u srcu vas obavještavamo da smo ostali bez našeg voljenog Kriše. Nama u Leftoru bio je daleko više od direktora. Izgubili smo prijatelja i učitelja, a Kristijan je otišao na zasluženi odmor…”, navodi se na zvaničnoj Facebook stranici kompanije.

Kristijan Smiljanić i kompanija “Leftor” koju je osnovao omogućavala je mnogim mladim ljudima da tokom studiranja ili nakon završenog visokoškolskog obrazovanja unaprijede svoje znanje i vještine u IT sektoru, dobiju prvo zaposlenje u struci, a mnogi od njih su kasnije osnovali i vlastite kompanije na osnovu znanja i iskustva koje su stekli radeći u “Leftoru”.

Prema pisanju ovog portal, Smiljanić je bio vizionar i veoma predan poslu kojim se bavio. Iza sebe ima uspješno realizovane brojne projekte poput on-line platformi knjiga.ba, tanjir.ba, pracenje.ba eros.ba. i mojWeb.ba.

Idejni je tvorac aplikacije “Afazija” koja je namijenjena osobama s teškoćama u jeziku, govoru, čitanju, pisanju i računanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije