Tužna kolona prošla je kroz Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Tužna kolona prošla je kroz Sarajevo
Veliki broj stanovnika Sarajeva svih starosnih dobi ispred zgrade Predjsedništva Bosne i Hercegovine s ružama u tišini čekaju kolonu vozila sa posmrtnim ostacima 127 žrtava genocida počinjenog na području Srebrenice u julu 1995. godine.

Po 14. put posmrtni ostaci žrtava genocida u Srebrenici krenuli su jutros iz Visokog za Potočare. Tabuti 127 žrtava, koje su identifikovane, spremni su za kolektivnu dženazu 11. jula u Memorijalnom centru u Potočarima. Najviše žrtava je s područja Srebrenice, Bratunca, Vlasenice, Zvornika i Milića. Konvoj u kojem je kamion sa tabutima, koji je iza deset sati krenuo iz Visokog, na putu ka Potočarima, zaustavio se i u centru Visokog kod Trga žrtava genocida u Srebrenici.

Kolona je prošla glavnim gradom gdje su je ispratili građani, s cvijećem u rukama, tiho su učili Fatihu za duše nevino ubijenih. Pred sam ulazak kolone duž trase kretanja posute su latice bijelih ruža.

Prolazak kolone kroz Sarajevo - pogledajte u videu: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije