Tuzla: Masovna tuča migranata, sijevali noževi

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Masovna tuča migranata, sijevali noževi
Foto: Screenshot / na platou ispred Autobuske stanice u Tuzli

Dva migranta, najvjerovatnije pakistanskog porijekla, zadobila su ubodne rane nožem u tučnjavi sinoć oko 22:30 na platou ispred Autobuske stanice u Tuzli, potvrđeno je u Tužilaštvu TK-a za Federalnu televiziju.

Kako saznajemo, tučnjavi je prethodila međusobna svađa u kojoj je učestvovalo nekoliko osoba, zbog punjača za mobilni telefon. Jedan migrant je zadobio lakše tjelesne povrede nožem, dok je drugi teško povrijeđen i zbrinut u UKC-u Tuzla, prenosi portal Tuzlarije.ba

Osumnjičeni je priveden i nad njima se vrši kriminalistička obrada.

„Imamo otežanu komunikaciju sa svjedocima i sa osumnjičenim budući da su, po svemu sudeći, pakistanski državljani. Tačno je da je došlo do sukoba među migrantima i da je upotrijebljen nož. Jedna osoba je puštena sa liječenja i ima jednu blažu ubodnu ranu u predjelu stomaka, a druga je operisana. Detalje o povredama druge osobe nemamo jer UKC Tuzla odbija da nam da podatke do ponedjeljka, dok ne protokolišu naš zahtjev. Toliko o saradnji među bosanskohercegovačkim institucijama. Ne znamo kakva je priroda povrede kod drugog oštećenog i zbog toga u ovom momentu nismo u mogućnosti da se izjasnimo o kvalifikaciji ovog krivičnog djela“, izjavio je Dalibor Bingas, tužilac Tužilaštva TK-a.

Nadležni organi se u obradi ovakvih slučajeva susreću s velikim problemima, među kojima je i identifikacija osumnjičenih. Ono što otežava istragu je i jezička barijera - na području TK-a nema niti jednog sudskog tumača jezika koji govore ove osobe.

Podsjetimo, jedan migrant iz Alžira smrtno je stradao u noći s ponedjeljka na utorak u Tuzli, nakon što je zadobio ubodne rane nožem. Za ovo ubistvo sumnjiče se dvojica migranata, također alžirskog porijekla.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije