Tužiteljica Sarajlija odgovorila Arijani Memić na optužbe da se smijala

Radiosarajevo.ba
Tužiteljica Sarajlija odgovorila Arijani Memić na optužbe da se smijala
Photojoiner / Sabina Sarajlija i Arijana Memić

Sabina Sarajlija, glavna tužiteljica Tužilaštva KS danas je odgovarala na pitanja zastupnika Skupštine KS nakon čega je uslijedila rasprava. Nakon rasprave izvještaj o radu Tužilaštva KS za 2019. godinu nije usvojen, a za je glasalo 16 zastupnika SDA, SBB, DF-a.

Prvo je odgovorila zastupnici Arijani Memić tvrdeći da se nije smijala dok je zastupnica postavljala pitanja. Rekla je da radi za građane i da Tužilaštvo KS nije birokratski aparat.

Arijana Memić tužiteljici Sarajlija: Ne znam šta vam je smiješno sve vrijeme

Na pitanje zašto se istrajava na lažnoj optužnici u slučaju Dženan Memić glavna tužiteljica je rekla da se u “međuvremenu nisu pojavili dokazi koji bi nas uvjerili da treba odustati od optužnice.”

“Ustavni sud je potvrdio da je istraga bila djelotvorna. Sve što smo imali u tom predmetu naveli smo u žalbi koja je pred Vrhovnim sudom. Iz odluka Ustavnog suda koje su donesene i objavljene svako se može uvjeriti da je zapisnik o uviđaju korišten. Uviđaj je proveden, sačinjen je zapisnik o uviđaju, ja nemam podatke o montiranju na uviđaju”, kazala je Sarajlija.

Govoreći o imenovanju Seada Kreštalice na čelo Odjela za privredni kriminal i korupciju, Sarajlija je kazala da “Kreštalica nije potpisnik optužnice u predmetu oštećenog Dženana Memića”.

“Negativne konotacije ne mogu promijeniti moj stav jer nisam čula nijedan dokaz o njegovoj umiješanosti. Radi se o iskusnom i dobrom tužiocu i ja smatram da svojim znanjem i iskustvom može pomoći u radu Tužilaštvu. On je 2012. godine disciplinski kažnjen zbog neprimjerenog kontakta sa porodicom optuženog, nije se radilo o krivičnom djelu niti korupciji”, kazala je Sarajlija.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije