Tužilaštvo TK traži pritvor za uhapšenog policajca, Sud sutra donosi odluku

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo TK traži pritvor za uhapšenog policajca, Sud sutra donosi odluku
Foto: Tuzlanski.ba / Tužilaštvo TK / Ilustracija

Završeno je ročiše za određivanje pritvora uhapšenom policajacu T.O. pripadniku Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK).

Tužilaštvo TK danas je zatražilo pritvor od mejsec dana za policajca T.O. koji je uhapšen zbog sumnje u krivično djelo “zlostavljanje u službi”, piše Patria.

FUP uhapsio policajca koji je priveo muža tužiteljice Begić!

Općinski sud Tuzla sutra će donijeti odluku, a odbrana se žestoko protivi određivanju ovakvih mjera.

Podsjećamo, policajac je uhapšen tri dana nakon što je on uhapsio Mujagu Begića, inače supruga tužiteljice Tužilaštva TK Mirzete Begić, a zbog narušavanja javnog reda i mira.

Tatjana Savić, advokatica uhapšenog policajca koji je u službi bio i nagrađivan za postignute izuzetne rezultate u radu, s posebnim naglaskom za doprinos u zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana jučer je kazala da je Tužilaštvo TK flagrantno prekršilo pretpostavke nevinosti, jer Tužilaštvo stavlja javnosti do znanja da je suprug tužiteljice uzoran građanin, a policajci nasilnici.

„To nije tačno ako pročitate iskaz osumnjičenog kao i iskaz drugog policajca. Da je situacija obrnuta i da je odbrana na ovakav način komentarisala svjedoka Tužilaštvo bi odmah pokrenulo postupak zbog utjecaja na svjedoka i tražilo pritvor“, ističe Savić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije