FUP uhapsio policajca koji je priveo muža tužiteljice Begić!

Radiosarajevo.ba
FUP uhapsio policajca koji je priveo muža tužiteljice Begić!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona ostali su iznenađeni kada su pripadnici FUP-a jučer priveli njihovog kolegu T.O. pod sumnjom za krivično djelo zlostavljanje u službi.

Ovaj policajac priveden je netom nakon što je prije izvjesnog vremena u rutinskoj kontroli zaustavio supruga Mirzete Begić zamjenice glavnog tužioca Tužilaštva TK, Mujagu Begića. U toku kontrole došlo je do narušavanja javnog reda i mira pa je Begić uhapšen!

„Sindikat će se sigurno uključiti u ovaj događaj. Šokirani smo zaista. Ekspresno su tri dana nakon događaja stigli u naše prostorije i odveli kolegu. I danas je zadržan u pritvoru. Njemu stavljaju na teret krivično djelo zlostavljanje u službi. Drugi kolega koji je bio s njim u svojstvu svjedoka davao je iskaz“, javljeno je iz MUP-a TK.

Kako nezvanično saznaje Patria Mujaga je prilikom kontrole upitao policajce "da li oni znaju ko je on". Pripadnici MUP-a TK koji su i zaustavili vozilo nisu pristali na takvu priču, pa je na kraju Mujaga Begić i priveden.

Policajac kojeg su priveli pripadnici Federalne uprave policije slovi za poštenog i uzornog policajca u Tuzlanskom kantonu.

Admir Arnautović, glasnogovornikTužilaštva TK kazao jeda će to tužilaštvo podnijeti zahtjev Federalnom tužilaštvu za određivanje tužilaštva koje će voditi slučaj.

"Čekamo da nam FUP preda izvještaj o počinjenju krivičnog djela i onda ćemo podnijeti Federalnom tužilaštvu zahtjev za određivanje tužilaštva koje će voditi slučaj", kazao je Arnautović.

Navodno će policajcu na teret biti stavljena dva krivčna djela "zlostavljanje u službi" i "protivpravno lišenje slobode".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije