Tužilaštvo primilo zahtjev: Otac Dženana Memića traži ostavku Dalide Burzić

S. H.
Tužilaštvo primilo zahtjev: Otac Dženana Memića traži ostavku Dalide Burzić
Otac smrtno stradalog Dženana Memića Muriza Memića poslao je zahtjev Tužilaštvu Kantona Sarajevo u kojem traži ostavku glavne tužiteljice ovog tužilaštva Dalide Burzić.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zaprimilo je zahtjev Muriza Memića, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Kako je navela Bavčić, iz ureda glavne kantonalne tužiteljice odmah će proslijediti zahtjev nadležnim institucijama -  Visokom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV), Federalnom tužilaštvu i Uredu disciplinskog tužioca. 

Muriz Memić je jučer tokom svjedočenja u Kantonalnom sudu u Sarajevu u više navrata ukazao na nerad Tužilaštva - da je Ivana Petković uništavala neke izjave, da tužilac Ćato nije bio tu kada je on trebao doći s njim na razgovor u Tužilaštvo, ali da mu se glavna tužiteljica Dalida Burzić kasnije izvinila za to, te da su ga primili dva dana poslije kada je tužilac Ćato pitao zbog čega je sve dao u medije. Tada je Muriz Memić naveo kako mu je tužiteljica Burzić rekla kako "on njega nije htio ubiti, kako je to bilo naguravanje", te da mu u cilju istrage ne može otkriti ko ga je ubio. On je zatim nastavio citirati Dalidu Burzić: "Jadna ona, išla je hodžama. Ja nju ne dam..."

Dženanov otac je rekao kako ima dopis od 6. maja u kojem mu Dalida Burzić navodi da je njegov sin ubijen, te je isti dokaz pokazao pred Sudom i predao kopiju odbrani Seferovića.

Porodica i prijatelji Dženana Memića su više puta tražili pravdu na ulicama Sarajeva jer još uvijek tragaju za istinom, a danas će se okupiti u Velikoj aleji na Ilidži kako bi tražili smjenu glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić.

Podsjećamo, Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži pod još nerazjašnjenim okolnostima, a nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je 15. februara.

Prve informacije govorile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu. Otac ubijenog mladića Muriz Memić je nakon hapšenja Ljube i Bekrije Seferovića izrazio sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije