Tužilaštvo KS-a traži produženje pritvora za svog tužioca

S. H.
Tužilaštvo KS-a traži produženje pritvora za svog tužioca
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu u Sarajevu za produženje pritvora tužiocu tog Tužilaštva Džemalu Kariću.

Zatraženo je produženje pritvora za još dva mjeseca zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza, ponavljanja istog krivičnog djela, kao i da bi boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Podsjećamo, sarajevski tužilac Džemal Karić uhapšen je 2. decembra u okviru akcije Pravda. 

Karić je  osumnjičen za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

„Tužilaštvo KS-a ga tereti da je organizatorima i članovima ove kriminalne organizacije davao pravne savjete i podatke o predmetima koji se vode pred ovim Tužilaštvom i sudovima KS-a“, istaknula je Bavčić. 

Ako se podsjetimo, ova akcija je počela još 11. novembra, kada su na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske provedene opsežne akcije pretresa i hapšenja osoba. Sve te osobe se dovode u vezu s krivičnim djelom organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja, povreda zakona sudije, pranje novca i prevara.

Najpoznatiji akteri koji su uhapšeni u ovoj akciji su Alija Delimustafić, bivši ministar za unutrašnje poslove RBiH, kao i Lejla Fazlagić, bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije