Tužilaštvo istražuje da li je bilo nezakonitosti u kupovini GRAS-ovih autobusa

S. H.
Tužilaštvo istražuje da li je bilo nezakonitosti u kupovini GRAS-ovih autobusa
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) izuzeli su dokumentaciju iz tri javna preduzeća u Sarajevu, Tuzli i Lukavcu prema naredbi Kantonalnog suda u Tuzli.

Dokumentacija je izuzeta iz poduzeća GRAS iz Sarajeva, Junuzović Kopex iz Lukavca, te poduzeća GIPS Tuzla.

Dokumentacija je izuzeta kako bi se u Tužilatvu Tuzlanskog kantona sprovela istraga o kupovini rabljenih autobusa na plin, potvrdio je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik Tužilaštva TK-a Admir Arnautović.

Poduzeća GIPS Tuzla i Junuzović Kopex su rabljene autobuse na plin predali sarajevskom GRAS-u.

Tužilaštvo će utvrditi da li je bilo nezakonitih radnji i da li je bilo krivične odgovornosti prilikom kupovine i sprovođenja javnih nabavki koje je većinski finansirala Vlada Kantona Sarajevo, a dijelom i Samostalni sindikat radnika komunalne privrede u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Dokumentacija je predata Tužilaštvu u Tuzli gdje se nastavlja istraga u ovom predmetu, a više informacija bit će poznato nakon što bude sprovedena istraga, rekao nam je Arnautović.

Prilikom pretresa prostorija GRAS-a i ostalih nijedna osoba nije lišena slobode, potvrdila je glasnogovornica FUP-a Marina Zović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije