Tužilaštvo BiH žalilo se na puštanje Novalića, Solaka i Hodžića

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH žalilo se na puštanje Novalića, Solaka i Hodžića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Fadil Novalić na slobodi

Tužilaštvo BiH žalilo se na puštanje na slobodu federalnog premijera Fadila Novalića, suspenfovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika preduzeča "FH Srebrena malina" Fikreta Hodžića. 

Tužilaštvo BiH žalbu na osporeno rješenje temelji na povredi načela jednakosti građana pred zakonom, kao i dosljednoj tvrdnji da izrečene mjere zabrane ne mogu osigurati provođenje efikasne i neometane istrage.

Tužilački tim Tužilaštva BiH, u interesu efikasnog i pravovremenog osiguranja istrage, žalbu je uputio i prije isteka zakonskog roka od 72 sata, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Podsjetimo, oni se sumnjiče za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, pranje novca, krivotvorenje službene dokumentacije, zloupotrebu položaja i primanje nagrade i drugih oblika koristi. Radi se o slučaju nabavke 100 respiratora iz Kine koji su koštali 10,5 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije