Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Nisveta Muharemovića

1
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Nisveta Muharemovića
Foto: Arhiv / Ilustracija

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Nisveta Muharemovića.

Optuženi Muharemović Nisvet (1992.), tereti se da je radi ostvarivanje nezakonite imovinske koristi, sudjelovao u krijumčarenju migranata sa područja Iraka, koji su nezakonito boravili u BiH.

Optuženi se tereti da je, u mjesecu martu 2020. godine, u Sarajevu, sa vozilom kojim je upravljao, za ugovoreni novčani iznos kao nezakonitu imovinsku korist, povezao više osoba, ilegalnih migranata sa područja Iraka, koji su nezakonito boravili u BiH.

U optužnici se navodi da je optuženi migrante povezao prema Mostaru, sa namjerom njihovog daljeg prelaska u Republiku Hrvatsku i dalje prema zemljama EU, kada je na širem području Mostara, otkriven u izvršenju kaznenog djela od strane policijskih djelatnika PU Mostar.

Optuženi se tereti da je, prijevozom omogućio nezakonit boravak više krijumčarenih osoba na području Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo Krijumčarenje osoba iz članka 189. stavak 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH koji je istu potvrdio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije