Tužilaštvo BiH od Tužilaštva KS traži izuzeće predmeta "Josip Šimić"

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH od Tužilaštva KS traži izuzeće predmeta "Josip Šimić"
Foto: Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo Bosne i Hercegovine
Tužilaštvo BiH zatražilo je od Kantonalnog tužilaštva KS izuzeće predmeta Josipa Šimića.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je glasnogovornicaTužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Nakon što je jučer u Sarajevu, prema nalogu Kantonalnog tužilaštva, uhapšen novinar Josip Šimić, iz Tužilaštva su danas pojasnili detalje istrage o počinjenom krivičnom djelu krivotvorenje isprave.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva KS-a, osumnjičeni Šimić uhapšen je pet dana nakon što je pokrenuta istraga o ovom djelu.

"Pojašnjenja radi, predmet istrage ovog tužilaštva je samo sporni dokument SIPA-e, koji je predat Tužilaštvu BiH. Dakle, Tužilaštvo KS-a ne vodi istragu zbog navodnih transkripta koji se pominju u medijima", zaključuje se u saopćenju.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je nedavno saopćilo kako su im dostavljeni dokumenti koji ukazuju na provođenje posebnih istražnih radnji odnosno praćenja Gordane Tadić, te transkripti razgovora između Ružice Jukić i Gordane Tadić.

Šimić je Tužilaštvu BiH nedavno dostavio dokumente, za koje u Tužilaštvu KS-a sumnjaju da su krivotvoreni, o navodnim prisluškivanjima v. d. glavne državne tužiteljice Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV-a Ružice Jukić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije