Tužilaštvo KS-a: Josipa Šimića istražujemo zbog sumnje da je krivotvorio isprave

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo KS-a: Josipa Šimića istražujemo zbog sumnje da je krivotvorio isprave
Nakon što je jučer u Sarajevu, prema nalogu Kantonalnog tužilaštva, uhapšen novinar Josip Šimić, iz Tužilaštva su danas pojasnili detalje istrage o počinjenom krivičnom djelu krivotvorenje isprave.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva KS-a, osumnjičeni Šimić uhapšen je pet dana nakon što je pokrenuta istraga o ovom djelu.

"Pojašnjenja radi, predmet istrage ovog tužilaštva je samo sporni dokument SIPA-e, koji je predat Tužilaštvu BiH. Dakle, Tužilaštvo KS-a ne vodi istragu zbog navodnih transkripta koji se pominju u medijima", zaključuje se u saopćenju.

Josip Šimić trenutno se nalazi u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) gdje se vrši kriminalistička obrada nad uhapšenom osobom.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je nedavno saopćilo kako su im dostavljeni dokumenti koji ukazuju na provođenje posebnih istražnih radnji odnosno praćenja Gordane Tadić, te transkripti razgovora između Ružice Jukić i Gordane Tadić.

Šimić je Tužilaštvu BiH nedavno dostavio dokumente, za koje u Tužilaštvu KS-a sumnjaju da su krivotvoreni, o navodnim prisluškivanjima v. d. glavne državne tužiteljice Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV-a Ružice Jukić.

Očekuje se i to da se SIPA očituje o ovom slučaju u toku današnjeg dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije