Tužilaštvo BiH o predmetu "Respiratori" : Intenzivan rad na analizi dokumentacije

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH o predmetu "Respiratori" : Intenzivan rad na analizi dokumentacije
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sud i Tužilaštvo BiH

Tužitelji i istražitelji Tužilaštva BiH, boravili su na terenu gdje su koordinirali aktivnosti policijskih djelatnika koji postupaju u predmetu.

 U okviru predmeta “Respiratori”, tužiteljski tim Tužilaštva BiH, zajedno sa istražiteljem tužiteljstva, vrši analizu do sada prikupljene dokumentacije, nakon čega će biti zatražena potrebna stručna vještačenja i naređene dalje aktivnosti.

"Zbog žurnosti u postupanju, tužitelji i stručno osoblje u stalnom su kontaktu sa policijskim djelatnicima, te izlaze na teren kako bi davali instrukcije za postupanje u prikupljanju dokaza. Tužiteljski tim će intenzivno provoditi i koordinirati aktivnosti u narednim satima, sa ciljem da se u što kraćem roku prikupi sva potrebna dokumentacija, kako bi se nastavio rad na ovom predmetu", kazali su iz Tužilaštva BiH.

Sve institucije kojima se obrati tužiteljski tim, bit će obvezne u skladu s ZKP BiH, u najkraćem roku dostaviti i staviti na raspolaganje svu traženu dokumenataciju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije