Tužilaštvo BiH: "Ko ima ilegalne iskaznice OSA-e neka ih preda, inače će biti krivično gonjeni"

3
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH: "Ko ima ilegalne iskaznice OSA-e neka ih preda, inače će biti krivično gonjeni"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Milanko Kajganić

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić uputio je saopćenje za javnost u kojem poziva građane koji nisu aktivni ili penzionisani zaposlenici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, a posjeduju njihovu legitimaciju, da istu predaju Tužilaštvu BiH kako bi izbjegli eventualno krivično gonjenje.

"S obzirom da je Tužilaštvo BiH u svom radu došlo do dokaza koji upućuju na nezakonitosti prilikom izdavanja službenih i počasnih službenih legitimacija OBA- OSA BiH, pozivaju se svi građani koji nisu aktivni ili penzionisani zaposlenici ove agencije, da posjedovanje legitimacije prijave Tužilaštvu BiH, najkasnije do 5. februara 2024. godine, kako bi izbjegli eventualno krivično gonjenje.

Nevedene informacije mogu se prijaviti na: službene telefone Tužilaštva BiH 033-483-751 ili 033-483-411, putem e-mail info@tuzilastvobih.gov.ba, kao i lično na adresu Kraljice Jelene 88, 71 000 Sarajevo", saopćeno je.

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

Šest ljiljana u plavom štitu: Na današnji dan usvojeni zastava i grb Republike Bosne i Hercegovine

Podsjetimo, u javnosti su se ranije pojavile informacije da su iskaznice izdate direktoru Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo Erduanu Kafedžiću, bivšem sekretaru Ministarstva vanjskih poslova BiH Adiju Hadžikapetanoviću (preminuo) i sarajevskom ugostitelju i najuspješnijem našem MMA borcu Denisu Stojniću.

 
 

Denis Stojnić u OSA-i
FOTO: Radiosarajevo.ba: Denis Stojnić u OSA-i

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije