Tužilaštvo BiH dobilo tri nova tužitelja

Anadolija
Tužilaštvo BiH dobilo tri nova tužitelja
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine dobilo je tri nova tužioca koji su danas u prostorijama Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV BiH) položili zakletvu.

Novoimenovani tužitelji, njih ukupno troje trebaju stupiti na dužnost 1. septembra. 

"Tužitelji koji će za nekoliko dana stupiti na dužnost i sa svojim kolegama sudjelovati u borbi protiv najtežih oblika kriminala, sa ciljem zaštite vladavine prava i sigurnosti građana Bosne i Hercegovine su: Ivana Petković, Mersudin Pružan i Muhamed Kovač", saopćili su iz Tužilaštva BiH. 

Polaganju zakletve prisustvovao je i glavni tužitelj Tužilaštva BiH Goran Salihović, koji je čestitao novoimenovanim kolegama, te se sa njima kao i kolegama iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koje su došle uputiti čestitke, sastao u svom kabinetu i poželio novim tužiteljima sreću i uspjeh u radu.

"U Tužilaštvu BiH očekujemo da će uskoro u VSTV biti imenovana i preostala tri tužitelja, koja nedostaju, kako bi Tužilaštvo BiH bilo u planiranom kapacitetu, što će se sigurno poboljšati efikasnost u borbi protiv svih oblika kriminala iz nadležnosti Tužilaštva BiH", dodali su u saopćenju.

Tužilaštvo BiH, početkom naredne godine, navršit će 14 godina postojanja institucije, koja služeći građanima Bosne i Hercegovine, procesuira najteže slučajeve organiziranog kriminala, gospodarskog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije