Tužilaštvo BiH će ispitati pripadnike automafije koji su uhapšeni na Ilidži

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH će ispitati pripadnike automafije koji su uhapšeni na Ilidži
U pucnjavi koja se dogodila protekle noći na sarajevskoj Termalnoj rivijeri na Ilidži, policija je u razmjeni vatre ranila dvojicu osumnjičenih za krađu vozila.

Sarajevska policija uhvatila je kradljivce automobila u krađi, te je prilikom hapšenja ovih osoba došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Postupajući tužilac ispitat će osumnjičene pripadnike automafije koji su lišeni slobode na Ilidži, navodi se iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva su naveli da rade na opsežnom predmetu u borbi protiv struktura automafije povezane s prekograničnim i organiziranim kriminalom. 

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, čim se steknu uvjeti, ispitat će uhapšene osumnjičene, koji su lišeni slobode prilikom razmjene vatre s policijom, u pokušaju krađe skupocjenog motornog vozila u naselju Ilidža.

S obzirom na to da su osumnjičeni i ranjeni, čim se steknu uvjeti, bit će ispitani i bit će predložena mjera pritvora, a već je izdata naredba da budu pod stalnom stražom i nadzorom policije. Navedeni osumnjičeni su pripadnici organizirane kriminalne skupine, koja već duži vremenski period prema operativnim i obavještajnim saznanjima, djeluje u Sarajevu i BiH.

Tužilaštvo BiH u suradnji Graničnom policijom, MUP-om Kantona Sarajevo i SIPA-om, zbog postojanja elemenata međunarodnog i organiziranog kriminala, provodi intenzivne aktivnosti u borbi protiv skupine osumnjičenih pripadnika, koji vrše krađe, otuđenja, krivotvorenje dokumentacije i dalju prodaju skupocjenih motornih vozila.

S obzirom na alarmantnu situaciju u ovoj oblasti, naročito u glavnom gradu BiH, gdje se godišnje otuđi ili ukrade blizu 1.000 vozila (više od dva vozila dnevno) potreban je angažman svih policijskih i pravosudnih struktura a naročito s razine entiteta i kantona, u procesuiranju počinitelja kaznenih djela, koja nemaju elemente međunarodnog i organiziranog kriminala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije