Detalji pucnjave na Ilidži: U razmjeni vatre s policijom ranjene dvije osobe

L. R.
Detalji pucnjave na Ilidži: U razmjeni vatre s policijom ranjene dvije osobe
U pucnjavi koja se dogodila na sarajevskoj Termalnoj rivijeri, na Ilidži, policija je u razmjeni vatre ranila dvojicu osumnjičenih za krađu vozila.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio glasnogovornik MUP-a KS-a Irfan Nefić, sarajevski policajci pod nadzorom Tužilaštva BiH večeras su oko 20.30 na parkingu u ulici Butmirska cesta intervenirali. Doznaje se da je policija uhvatila kradljivce automobila u krađi, te je prilikom hapšenja ovih osoba došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Nefić je naglasio da su policajci proveli akciju, poduzimajući planirane aktivnosti na sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela teških krađa motornih vozila, u suradnji s drugim policijskim i sigurnosnim agencijama.
 
"Prilikom lišenja slobode tih osoba", dodao je Nefić, "Ta lica pucala su prema policiji koja je uzvratila vatru te su u razmjeni vatre ranjene dvije osobe. Ljekarska pomoć ukazana im je na mjestu događaja, te su prebačeni u koševsku bolnicu."
 
Doznajemo da je treća osoba uhapšena.
 
Uviđaj, kojim rukovodi državni tužilac, je i dalje u toku, a više informacija bit će poznato sutra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije