Turska službeno najavila radnu posjetu Erdogana Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Turska službeno najavila radnu posjetu Erdogana Bosni i Hercegovini
Foto: EPA / Erdogan s članovima Predsjedništva BiH tokom prethodne posjete našoj zemlji
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je 7. maja 2018. godine od Ambasade Republike Turske u Sarajevu zaprimilo informaciju o najavi radne posjete predsjednika Republike Turske Bosni i Hercegovini.

Predmetna informacija proslijeđena je Predsjedništvu Bosne i Hercegovine kao organu nadležnom za komunikaciju sa organima drugih zemalja u rangu šefa države, saopćeno je iz Ministarstva.

Ambasador Koç: Posjeta predsjednika Erdogana ranije je planirana

Inače, skup AK partije u Sarajevu najavljen je za 20. maja  nakon što su slične predizborne mitinge zabranile vlasti Njemačke, Austrije i Holandije. Inače, u Turskoj će se 24. juna održati vanredni parlamentarni i predsjednički izbori.

Podsjećamo, ambasador Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koç kazao je da je posjeta predsjednika turskog predsjednika Bosni i Hercegovini mnogo prije predviđana i planirana te da je u pitanju radna posjeta.

Najavljeni predizborni miting AK partije izazvao je velike kontroverze u bh. javnosti. Na društvenim mrežama su se pojavile i grupe za i protiv Erdoganovog dolaska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije