Planiraju proteste: Osnovana grupa "Građani Sarajeva protiv mitinga Erdogana"

Radiosarajevo.ba
Planiraju proteste: Osnovana grupa "Građani Sarajeva protiv mitinga Erdogana"
Printscreen / Facebook stranica grupe
Predizborni miting turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i njegove AK partije, najavljen za 20. maj u Sarajevu, izazvao je dosta reakcija u bh. javnosti.

Izvijestili smo da je na Facebooku osnovana grupa "Podrška dolaska predsjednika Erdgogana Sarajevu" koja se oglasila porukom: "Bujrum, Erdogane, Sultane, dobro došao u Bosnu".

Na društvenim mrežama osnovana je i grupa "Građani Sarajeva protiv mitinga Erdogana" koja dolazak turskog predsjednika u BiH smatra provokacijom.

Članovi grupe žele 20. maja, na dan Erdoganovog mitinga, održati protestni skup na platou Skenderije.

"Mi smo protiv mitinga Turske partije AK pod vodstvom Erdogana u Sarajevu, jer smatramo da to nije zakonito, da to nije dobro za građane BiH. Mislimo da je ovo pokušaj promoviranja SDA i dizanje međunacionalnih tenzija", kažu u grupi grupa "Građani Sarajeva protiv mitinga Erdogana".

Skup AK partije u Sarajevu najavljen je za 20. maja  nakon što su slične predizborne mitinge zabranile vlasti Njemačke, Austrije i Holandije. Inače, u Turskoj će se 24. juna održati vanredni parlamentarni i predsjednički izbori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije