Erdogan donira BiH 30 hiljada vakcina protiv COVID-a

8
AA
Erdogan donira BiH 30 hiljada vakcina protiv COVID-a
Foto: AA / Turska

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović, na poziv prеdsјеdnikа Rеpublikе Тurskе Recepa Tayyipa Erdoğana, danas borave u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj.

Kako javlja agencija Anadolija Erdogan je na sastanku kazao da će Turska Bosni i Hercegovini poslati 30 hiljada vakcina protiv COVID-a.

Tokom zvanične posjete planirano je potpisivanje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola.

Te sporazume će potpisati ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović, koji je član delegacije BiH koja boravi u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj.

Planirano je potpisivanje i Memoranduma o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija BiH i Ureda za investiranje Predsjedništva Republike Turske o saradnji na promociji investicija. Memorandum će potpisati direktorica Agencije Milica Marković.

Dodik, Komšić i Džaferović će se tokom zvanične posjete sastati s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Şentopom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije