Turković: Vjerujemo da će EU vrlo brzo odobriti kandidatski status

5
Anadolija
Turković: Vjerujemo da će EU vrlo brzo odobriti kandidatski status
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Bisera Turković

Sporazum parlamentarnih stranaka iz Bosne i Hercegovine o principima za osiguranje funkcionalne države uz pomoć rukovodstva Evropske unije važan je korak ka kandidatskom statusu BiH, izjavila je bh. ministrica vanjskih poslova Bisera Turković.

"Napredak ka članstvu u EU je želja većine stanovnika BiH, te jedini put ka trajnoj stabilizaciji i napretku BiH i cijele regije.

U teškim političkim okolnostima, velika većina lidera parlamentarnih stranaka je pokazala odgovornost i na prvo mjesto stavila interes građana. Vjerujemo da će to Evropska unija prepoznati i vrlo brzo odobriti kandidatski status", navela je Turković.

Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

Istakla je da to može biti snažan poticaj za reforme i poruka građanima kome da povjere svoju i budućnost svoje djece.

Lideri političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i članovi Predsjedništva BiH usvojili su na jučerašnjem sastanku u Briselu sporazum "Politički dogovor o principima za osiguranje funkcionalne Bosne i Hercegovine koja napreduje na evropskom putu", objavili su iz Evropske unije.

Detalje o tome šta je objavljeno u dokumentu možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije