Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

14
Radiosarajevo.ba
Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!
Foto: Fena / Majke Srebrenice na Trgu slobode u Tuzli

Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, jer je Hrvatska postala kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici, poručile su danas, 2. maja, Majke Srebrenice na platformi X.

Kako su istakle, "osim naših susjeda, kosponzori su postali i Poljska, Estonija te Luksemburg".

"Hvala vam prijatelji!", zaključile su.

Još jedna pljačka u BiH: Ukradeno 250.000 KM iz automobila - vlasnik sjedio u kafiću

Još jedna pljačka u BiH: Ukradeno 250.000 KM iz automobila - vlasnik sjedio u kafiću

Podsjetimo, ranije smo objavili kako se i Hrvatska priključila listi kosponzora rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim narodima, a informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Zlatko Lagumdžija, ambasador Bosne i Hercegovine pri UN-u.

Uz Hrvatsku, na listi kosponzora od danas su i Poljska, Estonija te Luksemburg. Nove sponzore još jučer je najavio i reporter Ivica Puljić, koji izvještava iz središta UN-a i koji je, podijelivši kompletan tekst rezolucije, napisao: "Najvažnije su odredbe od 1 do 7 na drugoj strani rezolucije. Sada treba očekivati nove sponzore."

Rezolucija o srebreničkom genocidu, koju su predložile Njemačka i Ruanda, pred Generalnom skupštinom UN-a trebala bi se uskoro naći na zasjedanju. Ranije su se kao kosponzori Rezolucije priključili Velika Britanija, Sjeverna Makedonija, Kanada, Austrija, Švedska, Litvanija i Vanuatu.

Također, iz Memorijalnog centra Srebrenica ranije su saopštili da su podršku rezoluciji već garantovale Albanija, Crna Gora, Čile, Francuska, Finska, Irska, Italija, Jordan, Lihtenštajn, Malezija, Nizozemska, Novi Zeland, Slovenija, Sjedinjene Američke Države i Turska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije