Turković uoči sastanka ministara Vijeća Evrope: 'BiH je uvela sankcije Rusiji'

10
Radiosarajevo.ba
Turković uoči sastanka ministara Vijeća Evrope: 'BiH je uvela sankcije Rusiji'
Foto: MVP BiH / BiseraTurković u Torinu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova BiH dr. Bisera Turković obratila se na neformalnoj večeri uoči sutrašnjeg sastanka ministara vanjskih poslova Vijeća Evrope u Torinu.

Šefovi diplomatija evropskih država okupili su se u čuvenoj Palazzo Madama u Torinu i razgovarali o najaktuelnijim pitanjima, uključujući rusku agresiju na Ukrajinu, posljedice geopolitičkih promjena i budućnost kontinenta.

U svom obraćanju, ministrica Turković je, između ostalog, oštro osudila rusku agresiju i podržala suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Istakla je da je BiH podržala odluke o isključenju Ruske Federacije iz ove organizacije te međunarodne sankcije s ciljem okončanja agresije i spašavanja ljudskih života.

Ministrica Turković se susrela i sa domaćinom neformalne večere italijanskim ministrom vanjskih poslova Luigi Di Maiom, te ministrima Španije, Norveške, Slovenije i drugih država. 

Danas počinje 132. zasjedanje ministarskog komiteta Vijeća Evrope.

Ministrica Turković će se obratiti skupu 46 ministara i predstavnika država članica druga po redu, odmah nakon ukrajinske delegacije.

BiseraTurković u Torinu - undefined

Foto: MVP BiH: BiseraTurković u Torinu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije