Turković u Švedskoj razgovarala sa Benom Knapenom i Elizabeth Truss

0
Radiosarajevo.ba
Turković u Švedskoj razgovarala sa Benom Knapenom i Elizabeth Truss
Foto: MVP BiH / Delegacija Kraljevine Nizozemske i Bisera Turković

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković susrela se danas u Stockholmu s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Benom Knapenon i ministricom vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Elizabeth Truss.

Istaknuto je da su odnosi Bosne i Hercegovine i Nizozemske dobri, te da imaju poseban značaj za obje države.

Također, ministri su razmotrili pitanje evropskih integracija i situaciju u Bosni i Hercegovini, za šta je ministar Knapen izrazio posebno interesovanje.

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Knapen je najavio i da će se u okviru institucija Evropske unije uskoro ponovo razmatrati pitanje posljednjih dešavanja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se i s ministricom vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Elizabeth Truss.

Tokom sadržajnog razgovora istaknuti su izuzetno dobri bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva sa jasnom namjerom da se unaprijede, posebno u ekonomskom pogledu.

Također, razgovarano je o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji.

Turković je visoku zvaničnicu Ujedinjenog Kraljevstva upoznala sa činjenicama o posljednjim dešavanjima u BiH, te istakla predanost stabilizaciji i nastavku reformi.

Također, Truss je upoznala Turković o odluci Ujedinjenog Kraljevstva da imenuje Sir Stuarta Peacha za novog specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije