Turković se sastala sa članovima Odbora za vanjsku politiku Britanskog parlamenta

3
Radiosarajevo.ba
Turković se sastala sa članovima Odbora za vanjsku politiku Britanskog parlamenta
Foto: MVP BiH / Bisera Turković sa članovima Odbora za vanjsku politiku Britanskog parlamenta

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković razgovarala je 27. siječnja 2022. godine sa članovima Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta.

U fokusu razgovora bili su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva, aktualna politička situacija u našoj zemlji te reformski procesi na europskom i euroatlantskom putu BiH. 

Ministrica Turković se zahvalila na pomoći i potpori koju UK daje Bosni i Hercegovini, posebice kada je riječ o reformskim i integracijskim procesima.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Naglasila je neophodnost pune funkcionalnosti Vijeća ministara i institucija BiH te žurno ispunjavanje 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU kao i usvajanja i provedbe ključnih reformi. Istaknula je da će samo napredak na putu ka Europskoj uniji donijeti stabilnost, prosperitet i ekonomski napredak naše zemlje.

Članovi Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta su ponovili posvećenost Ujedinjenog Kraljevstva sigurnosti i prosperitetu građana naše zemlje te naglasili da Ujedinjeno Kraljevstvo pridaje važnost reformskim procesima u BiH, posebice kada je riječ o borbi protiv korupcije i vladavini prava.

Tijekom sastanka bilo je riječi i o liberalizaciji viznog režima za državljane BiH, finaliziranju aktivnosti na potpisivanju Sporazuma o suradnji i trgovini između BiH i Velike Britanije, ekonomskoj suradnji te drugim aktualnim pitanjima.

U izaslanstvu Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta su bili Tom Tugendhat, Liam Byrne, Alicia Kearns, Bob Seeley, Henry Smith, Royston Smith, Graham Stringer, te veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthew Field.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije