Turković pozvana na samit Unije za Mediteran

3
Radiosarajevo.ba
Turković pozvana na samit Unije za Mediteran
Foto: MVP BiH / Bisera Turković i Arancha González Laya

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, pozvana je da učestvuje na samitu Unije za Mediteran, koji će biti održan 27. novembra 2020. godine u Barceloni.

Pozvala ju je ministrica vanjskih poslova Španije Arancha González Laya, s kojom je Turković danas razgovarala telefonom.

"Kako je najavljeno, na ovogodišnjem samitu će se razgovarati o nezaposlenosti mladih, digitalizaciji, klimatskim promjenama i gender pitanjima, uz poboljšanje saradnje zemalja Mediterana", saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Državne ministrice su razgovarale i o drugom talasu pandemije COVID-19, ekonomskim posljedicama, te o postupanjima i načinima borbe s posljedicama pandemije u Španiji i Bosni i Hercegovini.

"Ministrica González Laya je zatražila podršku Bosne i Hercegovine za kandidata ove zemlje za jednu od čelnih funkcija u Organizaciji za sigurnost i saradnju u Europi (OSCE)", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije