Turković pozvala vlasti Srbije: Privedite one koji su na potjernicama

26
Radiosarajevo.ba
Turković pozvala vlasti Srbije: Privedite one koji su na potjernicama
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Bisera Turković

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH na svom Twitter profilu pozvala je sve odgovorne u Vladi Srbije da privedu sve koji su na potjernicama. 

Uz poruku, objavila je i video u kojem se vidi bjegunac, zločinac Duško Kornjača.

"Vlasti Srbije su godinama opterećene hipotekom skrivanja optuženika za ratne zločine i bjegunaca. Pozivam ih da odgovorno, zakonito i evropski privedu one koji su na potjernicama. To je doprinos EU i regionalnim integracijama. Osuđujem brutalan i drzak napad na bh. novinarske ekipe!", poručila je Turković uz objavu videa odbjeglog optuženika za ratne zločine Duška Kornjače. 

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Naime, na videu se vidi Duško Kornjača, lice s Interpolove potjernice, optuženik za zločine protiv čovječnosti kako drsko dočekuje novinara iz Sarajeva. 

Ekipa Istraga.ba posjetila je Novi Sad i pronašla stan u kojem živi Duško Kornjača. Objavili su video u kojem se vidi zločinac kako otvara vrata i kada shvati da je s druge strane novinar drsko ga odguruje, otima telefon i tjera s vrata. 

Video pogledajte u nastavku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (26)

/ Povezano

/ Najnovije