! / Turković položila cvijeće na mjestu terorističkog napada u Beču i poslala poruku

04. 11. 2020. u 18:47:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 23

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, u Beču je položila cvijeće na mjesatu terorističkog napada koji se dogodio u tom gradu 2. novembra i odala počast žrtvama.

Ministrica Turković je na mjestu napada kazala da se građani Bosne i Hercegovine suosjećaju i solidarišu sa građanima Austrije, posebno s nedužno ubijenim civilima i ranjenim, te članovima njihovih porodica.

Zajedno sa ministricom Turković, počast nedužnim žrtvama su odali i Kemal Kozarić, ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji, Davul Ljuhar, počasni bh. konzul za Beč i Donju Austriju, te predstavnici bosanskohercegovačkih udruženja koja rade i djeluju u ovoj zemlji.

"Danas, ovdje u Beču, želim da kažem da ovaj kukavički akt kojem smo svjedočili u srcu naše prijateljske zemlje, ne pripada civiliziranom svijetu i mi ga najoštrije osuđujemo. Važno je da se snažno distanciramo od ovakvih pojava, čiji je cilj unošenje straha i nepovjerenja među ljude, ali i koje bacaju mrlju na naše temeljne vrijednosti koje slijedimo i kojih se pridržavamo.

Cijela naša domovina je u ovim teškim trenucima čvrsto uz prijateljsku Austriju, zemlju u kojoj živi velika zajednica Bosanaca i Hercegovaca, koja je također pogođena ovim činom mržnje i terora. Uz duboku zahvalnost Austriji za sve što je učinila i što danas čini za našu domovinu, želim da poručim da ćemo uvijek biti zajedno u borbi protiv svakog zla i očuvanju mira", kazala je ministrica Turković.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)