Washington / Turković održala sastanke sa predstavnicima Svjetske banke i MMF-a

24. 04. 2022. u 11:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministrica dr. Bisera Turković predvodila je delegaciju BiH na odvojenim sastancima sa predstavnicima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković predvodila je 23. aprila 2022. godine delegaciju BiH u Washingtonu na odvojenim sastancima sa delegacijom Svjetske banke na čelu sa Annom Bjerde, potpredsjednicom Svjetske banke te Koenom Davidseom, izvršnim direktorom Svjetske banke.

Razgovarano je o ekonomskim kretanjima u BiH i regiji i jačanju saradnje u novim geopolitičkim okolnostima.

Također, ministrica Turković je zajedno sa guvernerom CBBiH Senadom Softićem održala odvojene sastanke sa izvršnim direktorima Međunarodnog monetarnog fonda Paulom Hilbersom i Alfredom Kammerom.

Bilo je govora o izazovima usljed rastuće inflacije i problema u globalnoj ekonomiji. Sastancima su prisustvovali i predstavnici Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH te entitetskih vlada.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA