Turković - Khan: Pakistan ponovio predanost suverenitetu BiH

5
Anadolija
Turković - Khan: Pakistan ponovio predanost suverenitetu BiH
Foto: Twitter/ B. Turković / Pakistan ponovio predanost suverenitetu BiH

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas se u Islamabadu sastala s premijerom Islamske Republike Pakistan Imranom Khanom.

Tokom sastanka je razgovarano o bilateralnim odnosima između dvije prijateljske države. Turković se zahvalila sa svu pomoć koju je Pakistan pružio Bosni i Hercegovini u proteklim decenijama, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Dodaju da je Khan izrazio zainteresovanost za trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Turković je upoznala premijera Pakistana s političkom situacijom u Bosni i Hercegovini, te posljednjim procesima koji prijete da ugroze mir i stabilnost u zemlji, ali i regiji.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Khan je ponovio predanost Pakistana suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, što je ključno za mir i stabilnost u regiji.

Također, razgovarano je i o predstojećoj 48. sjednici Vijeća ministara vanjskih poslova Organizacije islamske saradnje (OIC), koja se održati sutra u Islamabadu, a na kojoj će učestvovati i Turković.

OIC je druga najveća međunarodna organizacija nakon Ujedinjenih nacija (UN), koja ima 57 država članica. Bosna i Hercegovina od 1994. godine ima status države posmatrača u OIC-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije