Turković i Arnautović: Dogovoreno hitno formiranje zajedničke radne grupe

1
Radiosarajevo.ba
Turković i Arnautović: Dogovoreno hitno formiranje zajedničke radne grupe
Foto: MVP BiH / Arnautović i Turković održali sastanak

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je sa delegacijom Centralne izborne komisije (CIK) BiH koju je predvodio novoizabrani predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH saopšteno je da su razgovarali o saradnji Ministarstva i CIK BiH u pripremama za održavanje Općih izbora te aktivnostima diplomatsko-konzularne mreže u tom smislu.

"Dogovoreno je hitno formiranje posebne zajedničke radne grupe koja će, na tehničkom nivou, pripremiti sve preduvjete za glasanje državljana BiH koji žive van granica BiH", navodi se u saopštenju.

Emotivna priča: Djevojčica (7) prodajom limunade prikupila novac za nadgrobni spomenik svojoj majci

Emotivna priča: Djevojčica (7) prodajom limunade prikupila novac za nadgrobni spomenik svojoj majci

Bisera Turković je tokom sastanka istakla kako se Opći izbori moraju održati u skladu sa zakonom u predviđenim terminima te kako očekuje da će Vijeće ministara BiH, nakon što je utvrđen Fiskalni okvir, u što skorijem roku utvrditi prijedlog budžeta i uputiti ga u parlamentarnu proceduru.

"Svi građani BiH, bez obzira gdje se nalazili, moraju imati jednako pravo i uslove za glasanje na izborima. Ministarstvo vanjskih poslova BiH će uraditi sve što je moguće u skladu sa zakonom da stvorimo optimalne uvjete u DKP mreži i vjerujem da ćemo u tome uspješno sarađivati sa Centralnom izbornom komisijom. Od danas kreću intenzivne aktivnosti u tom smjeru", navela je Turković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije