Turistički radnici iz Hercegovine najavili proteste u Sarajevu

5
Radiosarajevo.ba
Turistički radnici iz Hercegovine najavili proteste u Sarajevu
Foto: Arhiv / Turisti u Mostaru

Turistički radnici iz Hercegovine, nezadovoljni zbog nedonošenja odluke o olakšanom ulasku turista u Bosnu i Hercegovinu na posljednoj sjednici Vijeća ministara BiH koja se održala 31. maja, u utorak 8. juna održat će proteste u Sarajevu ispred Parlamentarne skupštine BiH.

Na protest će se doći turistički radnici općina Mostar, Čitluk i Ljubuški, piše Hercegovina.info.

"Ovo je pitanje svih nas koji živimo od turizma, ne samo u Hercegovini već u cijeloj BiH, a ono se uporno se politizira. Svi turistički radnici u BiH su jednako pogođeni nedonošenjem odluke", rekao je Davor Ljubić,  predsjednik Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba Međugorje.

"U utorak 8. juna u 10 sati krenut ćemo s koferima u protestnu šetnju kroz cijeli grad. S kolegama iz Hercegovine sastat ćemo ispred Zemaljskog muzeja, od kuda ćemo zajedno krenuti ka institucijama", izjavio je Adnan Kaljanac iz upravnog odbora Udruženja turističkih vodiča Kantona Sarajevo "Vučko".

Podsjećamo, već dva puta na Vijeću ministara 'pala' je inicijativa prema kojoj bi se stranim državljanima dozvolio ulazak u BiH uz posjedovanje antigenskog teksta, potvrde o cijepljenju i preboljelom koronavirusu unutar šest mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije