Tunel spasa: Dan otvorenih vrata, danas besplatan ulaz za građane BiH

3
Fena
Tunel spasa: Dan otvorenih vrata, danas besplatan ulaz za građane BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Tunel spasa

Povodom Dana Fonda Memorijala na Spomeničkom kompleksu "Tunel d-B" u nedjelju 30. jula bit će održan "Dan otvorenih vrata".

"Tim povodom ulaz u Tunel spasa će biti besplatan za građane i građanke Bosne i Hercegovine", saopćeno je izJU Fond memorijala KS.

Na današnji dan, prije 30 godina, prokopan je Tunel spasa koji je bio jedina komunikacija opkoljenog Sarajeva sa ostatkom države i svijeta, od jula 1993. do završetka opsade, krajem februara 1996. godine.

Ivica Puljić: "Misija BiH u UN-u radi prekovremeno"

Ivica Puljić: "Misija BiH u UN-u radi prekovremeno"

Zbog vojnog, političkog, psihološkog značaja i značaja za snabdijevanja grada koji je imao, bio je najstrožije čuvana tajna – "tunel kojeg nema“.

Centar za razvoj i promociju novih tehnologija i esporta Arena, pod pokroviteljstvom JU Fond Memorijala Kantona Sarajevo - Spomenički kompleks tunel D-B, upriličio je dodjelu nagrada uoči 30. godišnjice Tunela spasa, pobjednicima Minecraft takmičenja "Gradimo Tunel spasa".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije